Tübitak 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında bölge birincisi olan projemizle Türkiye Finalindeyiz!

25.05.2023 651

TÜBİTAK tarafından bu yıl 17. si düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Asya Bölge Finallerine Ümraniye Bilim ve Sanat Merkezi olarak Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Murat ÇİFTÇİ'nin danışmanlığını yaptığı 1 proje ile başvurmuştuk.

Öncelikle Teknolojik Tasarım alanında 145 proje arasından seçilerek TÜBİTAK Asya Bölge Finalinde yarışma hakkı kazanan projemiz, öğrencilerimizin proje sunumları neticesinde ASYA BÖLGE BİRİNCİLİĞİNE layık görülmüştür.

Okulumuz kuruluşunun ilk yılında yaptığı İlk TÜBİTAK yarışma başvurusu ile birincilik elde ederek Ankara'da yapılacak olan TÜRKİYE FİNALİNE katılmaya hak kazanmıştır.

Proje Adı:
PİNCAR